Marcel de Jong

” Een stad moet je, net als een mens, vragen om te poseren. “

Marcel de Jong is op velerlei vlakken van grafisch vormgeving actief.
Hij heeft aan de vrije kunstacademie Amsterdam gestudeerd en heeft ook op het grafisch lyceum gezeten. Hij exposeert regelmatig in zijn woonplaats Hoorn, Enkhuizen en Heiloo en is aangesloten bij kunstgalerie carré d’artistes in Amsterdam waar hij nu permanent exposeert met stadsgezichten van Amsterdam in olieverf. Zijn aquarellen van stadsgezichten worden geëxposeerd in diverse galerieën in Noord-Holland en zijn populair als prints voor kaarten en posters.

In zijn schilderkunst laat hij zich vooral inspireren door de oude meesters van de Haagse school, zoals Jacob en Mathijs Maris en Hendrik Willem Mesdag.
Zijn stadsgezichten laten vaak een combinatie van oude en moderne onderwerpen en composities zien, waar een oude maar nog springlevende stad als Hoorn of Amsterdam zich uitstekend voor leent. Ook in zijn zeer realistische maar esthetische portretten laat hij mensen op een klassieke manier poseren maar vermengt dat met moderne en alledaagse elementen.

Ook als illustrator is Marcel de Jong zeer actief als ontwerper van logo’s en digitaal grafisch werk voor boekomslagen en illustraties. Maar ook voor een leuke pentekening of portretje kan je bij hem nog steeds terecht…gewoon omdat het leuk is om te maken…