Cees Franke

Cees Franke is een typische homo universalis. Hij is naast bewustzijns- en herstelcoach independent filmmaker (muziekfilm “het uitgestrekte land” en documentaire “Frozen Kids”), fotograaf, maar ook dichter en ondernemer.

Installatie The Dark Night of the Soul
Momenteel werkt hij o.a. aan een boek gebaseerd op de mythologische principes van de reis van de held rondom het thema The Dark Night of the Soul: de afdaling in de onderwereld om geestelijk te kunnen groeien, een eeuwenoud archetypisch thema om tot ware zelfkennis te komen.

Als mens moet je in de spiegel durven kijken en je schaduwkanten onder ogen zien om je geestelijke ontwikkeling niet in de weg te staan. Die zwarte diepte in, jouw schaduwkanten verkennen en durven toelaten is een proces dat eenzaamheid, leegte en verlating kan oproepen maar uiteindelijk je transformeert tot een mens met meer zelfkennis.

In de installatie met fotografie, video, poëzie en beelden maakt Cees Franke ons deelgenoot van zijn tocht door zijn onderwereld toen hij zich wist te bevrijden van een jarenlange alcohol- en oxazepamverslaving en langzaam maar zeker uit zijn “Dark Night of the Soul” terugkeerde naar de “gewone” wereld.