Sietse Wiersma

Sietse woont sinds 1982 in het Noord-Hollandse Oudkarspel, waar hij een oude koolschuurwoning heeft omgetoverd tot zijn artistieke thuisbasis. Al van jongs af aan voelde hij een grote passie voor de Nederlandse natuur. Zijn jeugd in Friesland bracht hij dan ook zo veel mogelijk buiten door. Sietse is autodidact kunstschilder en heeft zich sinds 1985 volledig op het schilderen gericht.

Met honderden exposities achter zijn naam, een al meer dan dertig jaar lange residentie op de Alkmaarse kaasmarkt en een groot en divers oeuvre dat over de hele wereld zijn weg gevonden heeft, behoort Sietse tot een van Nederlands meest ervaren kunstschilders.

Inspiratie
 ,,Langs de haren van mijn penseel zie ik een mooie en eenvoudige wereld. Een wereld, vaak realistisch en enigszins nostalgisch. De onderwerpen voor mijn schilderijen probeer ik zorgvuldig te kiezen en zo fraai mogelijk vast te leggen op linnen of paneel en met olie- of acrylverf.

,,Inspiratie haal ik uit mijn nabije omgeving. Gevoed door de schoonheid van de Nederlandse natuur probeer ik zo mogelijk momenten van rust en stilte te vangen op het doek.

,,In mijn stillevens breng ik graag de vergankelijkheid der dingen aan het licht. Met die thema’s tracht ik vanuit een herkenbare tijdgeest te werken.”

Website :  https://www.sietsewiersma.nl

Facebook : https://www.facebook.com/sietse.wiersma.31

Instagram: https://www.instagram.com/explore/tags/sietsewiersma/?hl=nl

Reacties uitgeschakeld voor Sietse Wiersma