Sietse Wiersma

Sietse woont sinds 1982 in het Noord-Hollandse Oudkarspel, waar hij een oude koolschuurwoning heeft omgetoverd tot zijn artistieke thuisbasis. Al van jongs af aan voelde hij een grote passie voor de Nederlandse natuur. Zijn jeugd in Friesland bracht hij dan ook zo veel mogelijk buiten door. Sietse is, zoals ze dat zo mooi zeggen, autodidact kunstenaar en heeft zich sinds 1985 volledig op het schilderen gericht.

Met honderden exposities achter zijn naam, een 40 jaar lange residentie op de Alkmaarse kaasmarkt en een prachtig divers oeuvre dat over de hele wereld zijn weg vindt, behoort Sietse tot een van Nederlands meest ervaren kunstschilders. Hoewel Sietse bekend staat om zijn realistische schilderstijl, speelt hij ook graag met impressionistische werken. “Een vlotte kwast die met slechts een paar streken het beoogde resultaat brengt.” Daarnaast maakt Sietse prachtige beeldjes van brons. Zijn exclusieve 9-delige tuinders serie is in de West-Friese regio dan ook zeer populair en een waar collectors item geworden.

De grote diversiteit van het oeuvre schetst een onvervalste vakbekwaamheid van deze creatieve Noord-Hollander. Sietse zijn werk is te bewonderen in zijn galerie in Oudkarspel èn natuurlijk, ook tijdens de Schermer Kunstroute!

In een uitdagend Corona-jaar heeft Sietse veel nieuwe werken gemaakt. Daarnaast heeft hij, ter ere van zijn 70ste verjaardag, in samenwerking met zijn drie kinderen een prachtige kunstkalender uitgebracht, welke uiteraard te koop is tijdens de kunstroute.

Website: https://www.sietsewiersma.nl
Facebook: https://www.facebook.com/sietse.wiersma.31
Instagram: https://www.instagram.com/explore/tags/sietsewiersma/?hl=nl

Reacties uitgeschakeld voor Sietse Wiersma