Pauline Bakker

Pauline Bakker (1966) begon haar artistieke loopbaan aan de vrije academie in Den Haag, waar ze zich toelegde op schilderen. Daarna studeerde zij aan de leraren opleiding ‘d Witte Lelie in Amsterdam. Zij specialiseerde zich in het restaureren van klassieke schilderijen, en werkte jaren in een gerenommeerd restauratieatelier. Hier leerde zij veel over de techniek van de oude meesters, de opbouw van het schilderij en van kleursamenstellingen. Deze klassieke en technische achtergrond is duidelijk in haar werk terug te zien.

In 1997 heeft Pauline Bakker toch een omslag gemaakt van restauratiewerk naar het werk als professioneel kunstenaar.

Pauline Bakker werkt regelmatig in opdracht. Deze krijgt zij van gemeenten, bedrijven en van particulieren. Dit zijn o.a. architectonische opdrachten, maritieme opdrachten en portretten in opdracht.
Ook ontwikkeld en initieert Pauline Bakker regelmatig aan grote projecten. Zo verwierf zij grote bekendheid door het overschilderen het drieluik voor de Grote Sint Laurenskerk te Alkmaar. Zij schilderde over de slechter wordende replica van Maerten van Heemskerck de geschiedenis van Alkmaar op 85 m2. www.drieluikalkmaar.nl

Ook het lichtpad in de Langestraat van Alkmaar is een door haar ontworpen en geïnitieerd project.

Naast het werk in opdracht en het ontwikkelen van projecten maakt zij ‘vrij werk’ van wisselende thema’s die zij regelmatig tentoon stelt in binnen en buitenland. Haar filmische en tijdloze werk heeft een onmiskenbare eigen en herkenbare stijl.

Website : www.paulinebakker.nl

Facebook: https://www.facebook.com/PaulineBakkerSchilderijen/

 

 

 

 

Reacties uitgeschakeld voor Pauline Bakker