Hans Kaijer

Hans Kaijer (1961), woonachting in het schilderachtige Schermerhorn. Grafisch vormgever (van beroep) en beeldend (amateur)kunstenaar. Vanaf 1996 bezig geweest met beeldhouwen en les gehad van diverse kunstenaars o.a. Piet Kommer (Spierdijk) en Tony Gerlach (Wijdenes). Hierna diverse workshops en cursussen gevolgd, o.a. Afrikaans beeldhouwen in Bennekom en bronzen beelden maken bij de Blauwe Schuit in Hoorn. Van 2010 tot en met 2018 workshops heeft hij beeldhouwen gegeven bij de museummolen in Schermerhorn en op diverse andere locaties.

Sinds 2015 heeft hij de schilderkunst (her)ontdekt en binnen een paar jaar zijn geheel eigen stijl ontwikkeld. In 2004 had hij al een korte schildercursus gevolgd bij Crejat in Alkmaar. Eigenlijk ontdekt hij steeds nieuwe technieken die hij verder ontwikkelt. Van 2015 tot 2020 heeft hij schilderlessen gevolgd bij de Blauwe Schuit in Hoorn onder leiding van Thea Brouwers. Verder is hij volledig autodidactisch. Hij schildert voornamelijk landschappen.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan: sinds 2020 volgt hij keramiekles bij Atelier6 in Heerhugowaard onder leiding van Anita Jansen.

Websites:
kaijervormgeving.nl
hanskaijer.exto.nl

Instagram:
hanskaijer_vormgeverkunstenaar

Reacties uitgeschakeld voor Hans Kaijer