Barbara Jonk

Barbara Jonk (Amsterdam 1955) tekent en schildert al vanaf haar jongste jaren en als zij vanaf haar dertiende jaar haar vader (Nic Jonk) assisteert in zijn beeldhouwers atelier en zij tevens les van hem krijgt is haar toekomst bepaald en zal zij vanaf dat moment kunstenares zijn. Op haar vijftiende neemt zij pottenbakkers les en schaft zij een oven aan en start haar eerste atelier
in het stookhok bij haar ouders.

In 1972 heeft zij haar eerste tentoonstelling in Galerie Facet te Amsterdam en er zullen er vele volgen in binnen en buitenland o.a. Belgiƫ- Duitsland en Noorwegen. Hiernaast zijn er ook diverse opdrachten van bedrijven en een aankoop van een keramische fontein van Museum de Fundatie Zwolle en Heino/Wijhe ook illustreert zij 6 gedichtenbundels van haar moeder Greet Jonk-Commandeur.

In de jaren 1979-1991 wil zij de eenzaamheid van haar atelier wel eens verlaten en gaat zij bij div. reclame bureaus werken ( H. H. Waard-Bergen-Amsterdam-Amstelveen) en uiteindelijk met haar zus Saskia een eigen bureau Art en Design waar zij kunstboeken en cosmetica folders en verpakkingen hebben ontworpen. Vanaf 1991 volgt een rustigere periode, zij krijgt twee dochters, zij heeft naast haar kinderen nu weer meer tijd voor haar atelier en is tot vandaag regelmatig te zien in diverse galeries en tentoonstellingsruimtes.